0

Maasikapirukas: suve maitse igas suutäiega

See kook on juba ammu väga populaarne erinevates riikides üle maailma.

Maitsva koogi, mahlaste küpsete maasikate ja õrna kohupiima kombinatsiooniga ei jäta kedagi ükskõikseks.

Valmistamiseks peate võtma küpsetusvormi, mille läbimõõt on 24-26 cm.

Maasikapirukas

Kook maasikate ja kodujuustuga

  • 200 g täisterajahu
  • 100 g pehmet võid
  • 0,5 tassi suhkrut
  • ¼ tl soola
  • 1 terve supilusikatäis külma vett

Taina valmistamine:

Lõika (pehme) või sisse, kuid ära sulata seda. Seejärel segage või ja kristallsuhkur, lisage jahu ja sool ning segage, kuni tainas on murenev. Lisage külma vett (vajadusel võite lisada rohkem kui supilusikatäie vett) ja vormige tainas ühtlaseks tainaseklotsiks.

Kandke valmis tainas vormi, määrides selle ettevaatlikult põhja ja külgedele. Ärge unustage tainast kindlalt vajutada. Kui tainas on ühtlaselt jaotunud, asetage see 10-15 minutiks sügavkülma.

Pärast jahutamist võtke tainas välja ja torgake seda kahvliga mitmest kohast. Asetage 180˚C eelkuumutatud ahju pooleks tunniks. Selle aja jooksul omandab kook ilusa kuldse värvi. Kui tainas hakkab küpsetamise ajal kerkima, tuleb see lusikaga vormi vajutada. Pärast küpsemist võtke valmis, pruunistunud kook välja ja jahutage see jahedaks, ilma seda vormist välja võtmata.

Maasikapirukas

Täidisega:

  • 250 g kodujuustu (kodujuust 0-5% rasvasisaldusega).
  • ¼ tassi kristallsuhkrut
  • 800 g maasikaid (kui maasikad on väikesed, võite need jätta terveks).
  • üks terve supilusikatäis kuivatatud maasikamarmelaadi
  • ¼ tassi vett

Nüüd on aeg valmistada kohupiimatäidis.

Kõigepealt segage kohupiim granuleeritud suhkruga ühtlaseks pastaks, nii et kohupiimas ei jääks tükke, ja määrige see koogile. Pese maasikad ja lõika pooleks - kui maasikad on väikesed, võid need ka terveks jätta. Asetage puuviljad kohupiimale ringikujuliselt, alustades välimisest äärest.

Võtke eraldi anum ja lahjendage selles kuivanud maasikahelbedat väheses vees. Asetage madalale kuumusele ja laske peaaegu keema tõusta. Seejärel jahutage, tarretis peaks paksenema. Kandke maasikaharmoneeringut silikoonist köögipintsliga igale marjale peale.

Pane kook 1-6 tunniks külmkappi. Võtke kook enne serveerimist vormist välja.

Nautige!

Avaldatud: 20 mai 2024
Vaatamisi: 65
(Hääled: 0, Hinnangud: 0)
Jätke arvustus
Hinnang
Lisage üks või mitu faili